Florentynki migdałowe

Florentynki migdałowe

Florentynki migdałowe

Też tak macie, że czasem chodzi za Wami coś słodkiego i nic się nie da z tym zrobić - trzeba po prostu coś zjeść? Kiedyś moja mama w takich chwilach mówiła, że w kuchni mam cukier. No cóż, nie jestem fanką wyjadania cukru łyżką z cukiernicy. Ale od czasu do czasu coś słodkiego jednak zjem. Problem pojawia się wtedy, gdy nie bardzo mam z czego przygotować jakiś pyszny deser. Wtedy trzeba zacząć kombinować. I tak ostatnio mając do dyspozycji w zasadzie tylko płatki migdałowe wyczarowałam pyszne ciasteczka. Robi się ła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.