
Barszcz biały to jedna z tradycyjnych zup podawanych na Wielkanoc. U mnie w domu zupę przygotowuje się na domowym zakwasie z dodatkiem białej kiełbasy. Wyjątkowego smaku barszczowi możemy nadać używając nie tylko białej, ale i wędzonej kiełbasy. Barszcz biały z białą i wędzoną kiełbasą - przepis na 8 porcji Do przygotowania barszczu będą Ci potrzebne: 300g białej kiełbasy, 300g wędzonej kiełbasy, 300g ziemniaków, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 300g pieczarek, 2 łyżki tartego chrzanu, 3 ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...