Babka migdałowa w polewie czekoladowej

Babka migdałowa w polewie czekoladowej

Babka migdałowa w polewie czekoladowej

Każdy z nas lubi czasem zjeść coś słodkiego, ale niestety nie każdy może tak po prostu sięgnąć po słodkie ciastko. Na szczęście z pewnymi przeszkodami w miarę łatwo możemy sobie poradzić - w przypadku ciasta może wystarczyć zwykła zmiana mąki i słodka przekąska stanie się odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej czy nawet dla diabetyków lub osób z insulinoopornością. Mąka owsiana ma w swoim składzie duży udział beta glukanów (jednego ze składników błonnika pokarmowego), które mogą przeciwdziałać cukrzycy o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.