Obiad po polsku

Obiad po polsku

Obiad po polsku

...czekałam na taki obiadek z utęsknieniem. To jest niesamowite jak rewelacyjnie może smakować młody ziemniak wydłubany z babcinej ziemi, koperek i cebulka proso z grządki i jajuszko, prosto od kurki! Nie wspomnę o maślance! Taki obiad serwowaliśmy sobie...i niespodziewanym gościom! Powrót do przeszłości, beztroskie bieganie boso po rosie, wybieranie jajek kurom spod kupra... I takie obiady ..na wagę złota. Dlatego obróbka termiczna jest bardzo ważna ! Składniki -młode ziemniaki -jaja -olej kokosowy do smażeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.