Gotowana pierś z kurczaka sous-vide – zestaw obiadowy

Gotowana pierś z kurczaka sous-vide – zestaw obiadowy

Gotowana pierś z kurczaka sous-vide – zestaw obiadowy

Przepis na : obiad

Szał kuchni molekularnej, a w tym sous-vide trochę przeszedł, ale ja pozostałem wiernym fanem tej metody obróbki termicznej. Przepis na kurczaka sous-vide jest doskonałym tego przykładem. Z góry uprzedzam pytania… Tak, jak najbardziej możecie wykonać to danie bez gotowania sous-vide. Wystarczy pierś piec w temperaturze 180 stopni przez 17 minut, lub jeszcze lepiej w 66 stopniach przez 1 godzinę (jeśli wykonacie to w rękawie to już całkiem będzie BOMBA :)). W takim wypadku pierś z kurczaka będzie trzeba nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu yeschef.blog

Autor

Paweł ZielińskiPaweł Zieliński

Kucharz, grill-master w restauracji Guacamole w Wilnie:) A na co dzień zwykły chłopak z pasją do podróżowania :) W wolnej chwili prowadzę bloga kulinarnego. yeschef.blog. Wierzę, że wiedza, którą zdobywam w trakcie pracy może się przydać nie tylko zawodowym kucharzom, ale także w trakcie gotowania w domu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, fasolka, pierś, sosy, piersi, dynia, mięso, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, zupa, dietetycznie, dietetyczne , dania dietetyczne, kurczak z warzywami, kurczak pieczony, bez pieczenia, dania mięsne, dania z piersi kurczaka, dania obiadowe, dietetyczny kurczak, potrawy z kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z yeschef.blog