Przepis na : obiad
Szał kuchni molekularnej, a w tym sous-vide trochę przeszedł, ale ja pozostałem wiernym fanem tej metody obróbki termicznej. Przepis na kurczaka sous-vide jest doskonałym tego przykładem. Z góry uprzedzam pytania… Tak, jak najbardziej możecie wykonać to danie bez gotowania sous-vide. Wystarczy pierś piec w temperaturze 180 stopni przez 17 minut, lub jeszcze lepiej w 66 stopniach przez 1 godzinę (jeśli wykonacie to w rękawie to już całkiem będzie BOMBA :)). W takim wypadku pierś z kurczaka będzie trzeba nie... czytaj dalej...
Kucharz, grill-master w restauracji Guacamole w Wilnie:) A na co dzień zwykły chłopak z pasją do podróżowania :) W wolnej chwili prowadzę bloga kulinarnego. yeschef.blog. Wierzę, że wiedza, którą zdobywam w trakcie pracy może się przydać nie tylko zawodowym kucharzom, ale także w trakcie gotowania w domu.