Risotto z grzybami (Risotto al funghi)

Risotto z grzybami (Risotto al funghi)

Risotto z grzybami (Risotto al funghi)

Klasyczne włoskie danie ze specjalnej odmiany ryżu - arborio i świeżych grzybów. U mnie tym razem z pieczarkami Portobello, ale polecam grzyby leśne ze względu na ich cudowny aromat...Składniki na 2 porcje:100 g ryżu arborio100 g świeżych grzybów500 ml gorącego bulionu warzywnego1/2 cebuliczosnek5 łyżek masła2 łyżki oliwy100 ml białego winagarść natki pietruszkisól morska, pieprz świeżo zmielony2-3 łyżki startego parmezanu Grzyby pokroić w plastry, a cebulę i czosnek w drobną kostkę. Na głębokiej pateln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, grzyby, risotto z grzybami, ryż, czosnek, zupa grzybowa, cebula, pieczarki, włoska, pietruszka, masło czosnek, mięso, dania bez mięsa, pieczarki z ryżem, dania na gorąco

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.