Klasyczna włoska drożdżowa babka pochodząca z Mediolanu, pełna rodzynkek i kandyzowanej skórki z pomarańczy. W słonecznej Italii jest tradycyjnie pieczona w okresie bożonarodzeniowym. Ja natomiast piekę ją także na Wielkanoc. Możemy użyć do tego specjanej formy do Panettone lub zwykłej tortownicy, której boki wykłada się dodatkowo papierem do pieczenia. Składniki na babkę o wadze około 600 g: na zaczyn biga: 50 g mąki manitoba 30 g wody 2 g drożdży na ciasto: cały zaczyn 150 g mąki typu 00 50 g mąki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...