Zakręcone pączki, czyli kkwabaegi (꽈배기) to słodki przepis z Korei. Są bardzo proste do przygotowania, a wyglądają naprawdę niesamowicie. Zawijanie tych uroczych pączków to kwestia praktyki, choć mam nadzieję, że instrukcja krok po kroku odrobinę Wam to ułatwi :) To świetna alternatywa dla klasycznych pączków na tłusty czwartek. Skręt powoduje, że powierzchnia smażenia jest dużo większa, co oznacza więcej złotej skórki. Zaraz po wyjęciu z oleju, jeszcze gorące obtacza się w cukrze z cynamonem lub rzadkim luk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...