Pieczony mintaj z fasolką szparagową i salsą pomidorową

Pieczony mintaj z fasolką szparagową i salsą pomidorową

Pieczony mintaj z fasolką szparagową i salsą pomidorową

„W naszych obiadach staram się zazwyczaj maksymalnie wykorzystać produkty sezonowe, aby jak najwięcej świeżych warzyw i owoców trafiało na nasz stół. Propozycja dzisiejszego obiadu jest jednocześnie zgłoszeniem konkursowym w akcji „Kuchnia 24/7” . W moim domu obiad zazwyczaj wypada między 13 a 14 kiedy chłopcy wracają mocno wygłodniali ze szkoły. Musi być więc zupa, danie główne i deser. Na dzisiejszy przygotowałam zupę pomidorowa z jabłkami, pieczonego mintaja z fasolką szparagową i salsą pomidorową oraz deser ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.