Szpinakowo selerowa z grzankami

Szpinakowo selerowa z grzankami

Szpinakowo selerowa z grzankami

Na rozgrzanie lekka, wegetariańska zupa ze szpinakiem i selerem naciowym. Często słyszę, nie wiem co zrobić z selera naciowego, otóż idealny jest do zup, można nim zastąpić korzeń selera. Zupę podałam z grzankami z jajkiem lekko ściągniętym, bo takie uwielbiam. 2 ziemniaki 2 marchewki 1 por biała część 4 łodygi selera naciowego 100 g szpinaku baby sól, pieprz 750 ml bulionu warzywnego 2 łyżki gęstej śmietany 2 bułki 4 jajka natka pietruszki masło klarowane 2 liście laurowe 2 ziela angielskie Ziemniaki, marche... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.