Klopsiki po bolońsku w bakłażanie
Klopsiki po bolońsku w bakłażanie
Włoskie smaki z piekarnika. Klopsiki podałam w sosie bolońskim z makaronem w łódeczkach z bakłażana. Jest to fajna propozycja na obiad który przygotujemy zapiekając wszystko razem. Sos boloński nie musi być nudnie podany. Danie jest lekkie, a zarazem sycące. Klopsiki nadziewałam oliwki czarnymi, bo skoro włoskie smaki to muszą być oliwki i parmezan. klopsiki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz papryczka chili szczypta 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia
Autor
wesoła kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, sosy, makaron, bułki, makarony, mięso, kurczak, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, obiad, mielone, ryż, kurczak z czosnkiem, mięso mielone, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, makaron z patelni, nadziewana pierś z kurczaka , dania z makaronem, dania z piersi kurczaka, jajka nadziewane, jajka z farszem
Inne przepisy z wesoła kuchnia
Dodaj komentarz