Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak to ciasto drożdżowe faszerowane kapustą i grzybami. Danie to w niektórych regionach Polski jest podawane na Wigilijnym stole jako dodatek do barszczu, lub samodzielne danie. Kulebiak z kapustą i grzybami doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Na nasz Wigilijny stół dołączył stosunkowo niedawno, ale tak nam zasmakował, że często przygotowujemy go poza sezonem świątecznym Przepis na kulebiaka z kapustą i grzybami Składniki NA CIASTO 3,5 szklanki mąki pszennej (500 g) 2 jajka szklanka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, ciasto, ryż, jabłka, chleb, paszteciki, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, ryba, ryby, barszcz, paszteciki z kapustą, paszteciki z kapusta i grzybami, barszcz wigilijny, chleb na drożdżach , jajka faszerowane , paszteciki drożdżowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z WegePrzepis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.