Sos holenderski np. do szparagów

Sos holenderski np. do szparagów

Sos holenderski np. do szparagów

Ostatnio dostałam świeże szparagi i świeże jajka, więc postanowiłam przygotować szybką i smaczną klasykę. Przez wiele lat myślałam, że przygotowanie sosu holenderskiego jest bardzo trudne i unikałam go. Ale gdy zrobiłam pierwszy raz, przepadłam. Dziś zorientowałam się, że do tej pory nie opublikowałam przepisu, więc spieszę nadrobić ten brak. Wierzcie mi - warto przygotować go sobie od czasu do czasu 😊😋 Trzeba jednak pamiętać, że to sos, którego nie robi się na zapas. Zresztą nie ma takiej potrzeby, bo jest łatwy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.