Ostatnio dostałam świeże szparagi i świeże jajka, więc postanowiłam przygotować szybką i smaczną klasykę. Przez wiele lat myślałam, że przygotowanie sosu holenderskiego jest bardzo trudne i unikałam go. Ale gdy zrobiłam pierwszy raz, przepadłam. Dziś zorientowałam się, że do tej pory nie opublikowałam przepisu, więc spieszę nadrobić ten brak. Wierzcie mi - warto przygotować go sobie od czasu do czasu 😊😋 Trzeba jednak pamiętać, że to sos, którego nie robi się na zapas. Zresztą nie ma takiej potrzeby, bo jest łatwy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)