Polędwiczka w cydrze i "Miód na serce"

Polędwiczka w cydrze i

Polędwiczka w cydrze i "Miód na serce"

Po Świętach mam niesamowitą ochotę na mięso, więc dziś zaserwowałam polędwiczkę wieprzową marynowaną w cydrze i duszoną z jabłkami. Danie jest pachnące i pyszne, a polędwiczka krucha i ładnie się rozwarstwia. Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do kaszy gryczanej gotowanej na sypko. Składniki (na 3 porcje): polędwiczka wieprzowa łyżka suszonego majeranku pieprz 2 jabłka szklanka cydru olej do smażenia sól morska Polędwiczkę oczyścić. Podzielić na 3 części. Mięso polać łyżką oliwy, oprószyć majerankiem i świeżo ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.