Polędwiczka w cydrze i "Miód na serce"
Polędwiczka w cydrze i "Miód na serce"
Po Świętach mam niesamowitą ochotę na mięso, więc dziś zaserwowałam polędwiczkę wieprzową marynowaną w cydrze i duszoną z jabłkami. Danie jest pachnące i pyszne, a polędwiczka krucha i ładnie się rozwarstwia. Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do kaszy gryczanej gotowanej na sypko. Składniki (na 3 porcje): polędwiczka wieprzowa łyżka suszonego majeranku pieprz 2 jabłka szklanka cydru olej do smażenia sól morska Polędwiczkę oczyścić. Podzielić na 3 części. Mięso polać łyżką oliwy, oprószyć majerankiem i świeżo ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie
Autor
Badylarka
gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, polędwiczki, polędwiczka, mięso, cydr, kasza gryczana, kasza, polędwiczki wieprzowe, mielone, mięso mielone, wieprzowina, dania mięsne
Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję