Placki z jabłkami

Placki z jabłkami

Placki z jabłkami

Placki z jabłkiem nieodmiennie kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama smażyła nam je zwykle na piątkowy obiad. Szybkie, słodkie i pyszne. Zawsze wybierałam te najmniej kształtne. Im bardziej dziwny kształt, tym bardziej mnie kusiły 😊 Składniki (na 12 placków): 200 g mąki pszennej szczypta soli łyżka cukru 100 ml wody 100 ml mleka 2 jajka łyżka spirytusu (żeby placki nie wchłaniały tłuszczu podczas smażenia) duże jabłko albo dwa małe olej Mąkę wymieszać z solą, jajkami i cukrem. Dodać wodę i mleko. Wymie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.