Pasztet z grochu

Pasztet z grochu

Pasztet z grochu

Życząc zdrowych, radosnych i szczęśliwych Świąt, zapraszam na pyszny pasztet z grochu. Pieczeń bardzo dobrze się kroi i się nie rozpada. Świetnie smakuje podany na pajdzie chleba na zakwasie z dodatkiem tartego chrzanu. Robi się go niewielkim nakładem pracy, co ważne w świątecznej gmatwaninie. Składniki : 300 ml grochu połówkowego 2 ziemniaki cebula chili 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku łyżeczka suszonego estragonu sól pieprz Groch wypł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.