Życząc zdrowych, radosnych i szczęśliwych Świąt, zapraszam na pyszny pasztet z grochu. Pieczeń bardzo dobrze się kroi i się nie rozpada. Świetnie smakuje podany na pajdzie chleba na zakwasie z dodatkiem tartego chrzanu. Robi się go niewielkim nakładem pracy, co ważne w świątecznej gmatwaninie. Składniki : 300 ml grochu połówkowego 2 ziemniaki cebula chili 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku łyżeczka suszonego estragonu sól pieprz Groch wypł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)