Pomysł na upieczenie tego ciasta kiełkował w mojej głowie od dawna i nareszcie nadarzyła się okazja. Zaraz po wyjęciu z piekarnika wygląda, jakby miało za chwilę popłynąć, ale wystarczy je ostudzić i nabiera ładniejszego wyglądu, choć nadal urodą nie grzeszy 😉 Ale za to jak smakuje! 😋 Smak masła miesza się w nim ze słodkimi śliwkami i karmelem. Po prostu pyszota 😋 Do jego wykonania nie nadają się nasze węgierki, bo są zbyt miękkie. Wybierajcie duże i twarde owoce. Składniki (na ceramiczną formę o średnicy dna 2... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)