Przepis do lipcowej Piekarni wybrała dla nas Magda z bloga Konwalie w kuchni , a oryginalny przepis i dokładne instrukcje można znaleźć na blogu Adama ( klik! ). Pomysł bardzo mi się spodobał, zwłaszcza że szukałam czegoś interesującego na czas podróży. W zaproponowany przepis zakłada użycie słodu pszennego. Nie miałam możliwości jego zakupu, więc użyłam miodu, choć zdaję sobie sprawę, że w ten sposób zmieniłam smak i zapach bułeczek. Myślę jednak, że "inny" nie oznacza "gorszy" 😉 Składniki (na 16 bułeczek): 150... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)