Urlop i dostęp do świeżych owoców sprzyjają wypiekom ciast owocowych . Najbardziej lubię te drożdżowe, bo zawsze się udają. Zwykle piekę z kruszonką na wierzchu, ale tym razem z niej zrezygnowałam, by w mieszkaniu unosił się aromat malin, a nie masła z kruszonki 😉 Składniki (na blachę (26 x 21) cm): 🥧60 g masła 🥧120 ml mleka 🥧100 ml wrzątku 🥧35 g drożdży 🥧90 g cukru + łyżeczka 🥧500 g mąki pszennej (używam typu 650) 🥧jajko 🥧szczypta soli 🥧ok. 350 g malin Masło rozto... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)