Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

W mojej rodzinie oznaką lata jest wypad na jagody (borówki czernice), a potem pieczenie jagodzianek 😀😊😋 Chętnych na nie znajdzie się zawsze wielu, bo lubią je wszyscy niezależnie od pokolenia 😉😊 Dlatego przepis niżej powstał na kilogram mąki 😀, ale proporcje zawsze można zmienić. Składniki (na 24 bułki): Ciasto 80 g drożdży 400 ml mleka 150 g masła 1 kg mąki pszennej typ 480 200 g cukru + łyżeczka szczypta soli 2 jajka Kruszonka 60 g mąki 40 g zimnego masła 40 g cukru 1/4 łyżeczki kardamonu Dodatkowo 0,5 l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.