Co zrobić z dużą ilością pomidorków koktajlowych? Ja w tym roku zwykle przygotowuję je na ciepło . Są wtedy smaczniejsze, ale też zdrowsze, bo zawierają więcej likopenu naturalnego przeciwutleniacza neutralizującego działanie wolnych rodników. Gorące pomidorki wykorzystała ostatnio do nadziania bakłażanów. Powstała w ten sposób pyszna i efektowna przystawka na ciepło. Składniki : bakłażan 3 garści pomidorków koktajlowych główka czosnku gałązka rozmarynu łyżka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)