Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko

Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko

Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko

Gęsina to już chyba rarytas na naszym stole, przygotowuje się ją dość rzadko a szkoda bo mięso jest wspaniałe. Moja propozycja to marynowana pierś pieczona w piekarniku podana w asyście kiszonej kapusty na słodką nutę. Całość komponuje się wspaniale. Przepis warty wypróbowania. Składniki: 1 pierś z gęsi ze skórą-1,10 kg Marynata: 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Pieprz kolorowy utarty w moździerzu do smaku Kapusta na słodko: 1 litr  kapusty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, jabłka, marynaty, piersi, pierś, mięsa pieczone, imbir, żurawina, boczek, sosy, mielone, kapusta kiszona, marchewka, wiśnia, kaczki, pierś w marynacie, pieczony boczek, boczek w sosie, boczek w marynacie, jabłka pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, mięso duszone, piersi z kaczki

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.