Jest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz.Polecam" Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej * 120 ml letniego mleka * 15g swiezych drozdzy * 30g roztopionego masla * 1 zóltko * 1 lyzka cukru N... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..