Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem

Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem

Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem

Przepis na : obiad

Składniki: Na 23 pierogi Farsz: 140g szpinaku ( ja miałam świeży), 50g bekonu, 1 woreczek kaszy gryczanej (100g), 1/2 cebuli, kilka suszonych pomidorów z zalewy, sól, pieprz, smalec. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 jajko, 1 łyżka oleju, niepełna szklanka gorącej wody, szczypta soli. Ponadto: 1/2 cebuli, 75g bekonu, smalec, sól i ciut oleju do gotującej się wody. Przygotowanie: Farsz: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Szpinak przelać dwa razy wrzącą wodą, odcedzić i posiekać. Pomidory... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, kasza, szpinak, suszone pomidory, kasza gryczana, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, obiad, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, ciasta tortowe, jajka z farszem

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.