
W tym roku na Wielkanoc mamy dla Was niecodzienne połączenie: słony śledzik ze słodkimi truskawkami :) Inspiracją były dla nas śledzie serwowane przez Ambasadę Śledzia podczas karnawałowego festiwalu Najedzeni Fest , który odbył się 8 lutego w Krakowie. Samodzielnie spróbowaliśmy odtworzyć smak, który tamtego dnia podbił nasze podniebienia :) Zapraszamy Was do spróbowania - naprawdę warto! SKŁADNIKI: Porcja dla 2 - 3 osób. 300 g filetów śledziowych 250 ml mleka (do namoczenia śledzi) 150 g świeżych trusk... czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl