Jesień, plucha, wieje tak, jakby chciało głowy urwać, pada, mokro... Można by tak wymieniać dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma jednak też swoje zalety. Kasztany, piękne złoto w koronach drzew oraz smakowite plony, w tym właśnie buraki. Zupy krem mają to do siebie, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, sycą i wystarczy naprawdę niewiele składników, by wydobyć cały smak. Poniższy przepis to zdecydowanie mój ulubiony sposób na te bordowe bulwy. Ma piękny kolor, intensywny smak, p... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...