Galareta drobiowa

Galareta drobiowa

Galareta drobiowa

Galareta to danie , które robimy  w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji.   SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka pierś z kurczaka 600 -700 ml rosołu 14 g. żelatyny 3-4 łyżki zimnej wody 3–4 łyżki posiekanej natki pietruszki marchewka  2 ząbki czosnku WYKONANIEŻelatynę namaczamy w zimnej wodzie (wlewamy tylko tyle, aby zamieszać całą żelatynę), gdy napęcznieje wrzucamy ją do ciepłego, przecedzonego ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Autor

pozytywna45

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drobiowe, rosół, marchewka, mięso, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś, piersi, udka , udka z kurczaka, przystawki, drugie danie, kurczak z czosnkiem, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.