Mini chałki – miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Mini chałki – miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Mini chałki – miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Przepis na : śniadanie

Przepis na bułeczki drożdżowe z kruszonką, czyli mini chałki. Bułki są miękkie, a waniliowa kruszonka dodaje im pysznego smaku. Ciasto przygotujesz bez dodatku jajek – drożdżówki są wegańskie. Jak zrobić mini chałki z kruszonką? Przygotowanie mini chałek rozpocznij od wyrobienia drożdżowego ciasta. Następnie kiedy ciasto wyrośnie, formujemy bułki, układamy je na blasze i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia, po czym pieczemy na rumiany kolor. Przepis na miękkie bu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.