Drugie życie szczypiorku czyli jak nie marnować witamin

Drugie życie szczypiorku czyli jak nie marnować witamin

Drugie życie szczypiorku czyli jak nie marnować witamin

Warto wiedzieć, że szczypiorek odrasta, dlatego gdy kupujemy w sklepie pęczek to nie wyrzucajmy cebulek z kikutami do śmieci. Wystarczy umieścić roślinkę w szklance z wodą, odstawić na bok i niebawem pojawią się nowe łodyżki. W mojej kuchni szczypiorek zdobi półkę nad lodówką, a teraz w okresie jesiennym gdzie coraz bardziej będzie brakować nam zieleni dobrze zainwestować w warzywny parapet i mieć pod ręką jadalne rośliny, które nie tylko zdobią lecz i odżywiają. Główną zaletą szczypiorku jest jego bogactwo w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcona

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

UPICHCONA UPICHCONA

Uwielbiam gotować, eksperymentować, karmić :) Witam wszystkich na moim blogu i życzę smacznego!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kanapka, kotlet, pasty, pasta, placki, kanapki, kotlety, sałatki, omlet, sałatka, kotlety mielone, placki ziemniaczane, zupa, jajko, warzywa, kotlety ziemniaczane, salatka ziemniaczana, salatka z jajkiem, zupa warzywna, salatki warzywne, sałatka warzywna, smaczna sałatka, mielone z warzywami

Inne przepisy z upichcona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.