Pomysł na tradycyjną, polską zupę - szczawiowa z ziemniakami oraz marchewką przygotowana na mięsie drobiowym i podana z ugotowanymi jajkami. Całość zabieliłam śmietaną wraz z dodatkiem surowego żółtka. Zupa jest szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Ps. Najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu, ponieważ po kolejnym podgrzaniu, śmietana może lekko się rozwarstwić w zupie (niestety jest to widoczne na moich zdjęciach). Składniki na porcje dla 3-4 osób: 1 ćwiartka z kurczaka 2 średniej wielkości march... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)