Przekąska na słono, która zachwyca wyglądem. Terrina buraczana to połączenie masy na bazie jogurtu greckiego wraz z dodatkiem natki pietruszki i masy przygotowanej z soku z buraków. Wbrew pozorom poniższa terrina jest łatwa do przyrządzenia, a najwięcej czasu zajmuje tężenie poszczególnych warstw. Ponadto jest to dietetyczna przekąska idealna dla osób, które muszą wzbogać dietę o produkty bogate w żelazo. Składniki na 1 podłużną formę keksową o długości do 22 cm: 4 jajka ugotowane na twardo biała masa 1,5 łyż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)