Kolejny przepis na domowe pączki - miękkie, puszyste i słodko-kwaśne w smaku. Dżem z czarnej porzeczki świetnie pasuje do słodkiego ciasta drożdżowego. Z poniższego przepisu upieczecie 20 pączków. Pamiętajcie, że przygotowując domowe pączki musicie uzbroić się w cierpliwość, ponieważ ciasto drożdżowe powinno dwukrotnie urosnąć. Dodatkowo pączki należy bardzo dokładnie zlepić, aby podczas smażenia nie wyciekło nadzienie. Składniki na 20 pączków: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej (wagowo 0,5 kg) 4 żółtka ... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)