Krem brokułowo-marchewkowy podany z jajkiem w koszulce

Krem brokułowo-marchewkowy podany z jajkiem w koszulce

Krem brokułowo-marchewkowy podany z jajkiem w koszulce

Krem brokułowo-marchewkowy to pomysł na lekką, tanią i szybką do przygotowania zupę-krem. Aby zupa była jeszcze bardziej pożywna podałam ją z jajkiem w koszulce i groszkiem ptysiowym. Warzywa ugotowałam na parze, aby nie straciły zbyt dużej ilości witamin czy też składników odżywczych. Groszek ptysiowy możecie zastąpić makaronem. Składniki na 3-4 porcje: 0,5 l rosołu lub wywaru 1 duży brokuł (około 0,5 kg) 1 duża marchewka sól, pieprz do podania groszek ptysiowy jajka w koszulce Brokuł podzielić na różyczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.