Podkarpackie gołąbki z kaszą jęczmienną i suszonymi grzybami

Podkarpackie gołąbki z kaszą jęczmienną i suszonymi grzybami

Podkarpackie gołąbki z kaszą jęczmienną i suszonymi grzybami

Od północy Podkarpacia, aż po jego południowe krańce, gołąbki z kaszą stanowiły danie, które gościło na stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Jedną z potraw, która na podkarpackich stołach zajmowała szczególne miejsce, były postne gołąbki z kaszą jęczmienną z suszonymi grzybami. Podawano je tradycyjnie podczas wieczerzy wigilijnej. Mimo że jest to danie bez mięsa, to niczego mu nie brakuje. Aromat suszonych grzybów doskonale komponuje się z kaszą, co dodatkowo podkreśla miękka, duszona w grzybowym wywar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kasza, grzyby, kapustą, przepisy na święta, mięso, sosy, wigilijne gołąbki, kasza gryczana, kapusta kiszona, por , ciasto, dania bez mięsa, przystawki, mięso duszone, kasza jaglana, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, sos z grzybów , dania na gorąco, lekkie ciasto, drugie danie, ciasto z kaszy jaglanej, ciasto z bezami

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.