Pierogi z soczewicą i grzybami – kuchnia podkarpacka

Pierogi z soczewicą i grzybami – kuchnia podkarpacka

Pierogi z soczewicą i grzybami – kuchnia podkarpacka

Pierogi z soczewicą i grzybami - kuchnia podkarpacka Dla wielbicieli soczewicy mam dzisiaj regionalny podkarpacki przepis na smaczne pierogi. Farsz przygotowany ze zmielonej soczewicy jest bardzo aromatyczny za sprawą suszonych grzybów, które po ugotowaniu również się mieli. Dodatkowo dodaje się do niego podsmażoną cebulkę z boczkiem, dzięki czemu farsz nie jest suchy. Pierogi z soczewicą i grzybami będą równie dobre jeśli zamiast boczku dodamy więcej cebuli. Polecam, bo miło czasem zrobić sobie odmianę od pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.