Węgierska zupa rybna

Węgierska zupa rybna

Węgierska zupa rybna

W moim domu bardzo często króluje ryba w różnych postaciach, wszyscy ją uwielbiamy. Jest zdrowa a zarazem uzupełnia tran w naszym organizmie Składniki: Ryba karaś lub inna 1 ½  kg Sól 2 płaskie łyżki Cukier 1 łyżka Ocet 5 łyżek Cebula biała 2 szt. Marchewka 4 szt. Pietruszka 2 szt. Listek laurowy 2 szt. Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki posiekana 2 łyżki Składniki na zasmażkę: Smalec 2 łyżki Mąka pszenna 2 łyżki Papryka wędzona słodka 1 łyżka Wykonanie: Rybę sprawić, pokroić w dzwonka, opłukać, zalać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, zupa, chleb, chleb razowy, zupa rybna, ryba w occie

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.