Wegańskie gołąbki z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Wegańskie gołąbki z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Wegańskie gołąbki z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Kto powiedział, że gołąbki muszą być z mięsem? Składniki: 2 szklanki kaszy jaglanej 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju( 270 gram) 1 główka kapusty włoskiej sól olej Wykonanie: Kaszę ugotować w 1 litrze osolonej wody i pod koniec gotowania wymieszać z zmielonymi pomidorami i częścią oleju z pomidorów. Kaszę przestudzić, a w między czasie sparzyć liście kapusty, ścinając zgrubienia. Na liście nakładać kaszę formując gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Każdą warstwę również skropić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kasza, kapustą, kasza jaglana, mięso, suszone pomidory

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.