Pampuchy to kluski z ciasta drożdżowego gotowane na parze. Sezon truskawkowy w pełni więc u mnie podane z truskawkami, ale oczywiście można podawać z dowolnymi owocami, a nawet mięsem. Składniki: 40 dag mąki 2 dag drożdży 1 łyżka cukru 3 jajka 125 ml mleka 1 bułka 4 dag masła ½ kg truskawek Wykonanie: Do mąki dodać drożdże utarte z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i rozbełtane jajka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Bułkę pokroić w kostkę, przysmażyć na maśle i ostudzone grza... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com