Kopytka jaglane

Kopytka jaglane

Kopytka jaglane

Tradycyjne kopytka w nieco zdrowszej wersji- z kaszy jaglanej. Smakują wyśmienicie! Składniki: 40 dag kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 3 jaja 1 łyżka masła 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem, odcedzić, następnie zalać gorącym mlekiem i na bardzo wolnym ogniu gotować około 15 minut. Ostudzić, wbić jaja, dodać obie mąki, masło doprawić do smaku i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki.  Z przygotowanego ciasta zrobić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, kopytka, kasza, kasza jaglana, sosy, ciasto, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.