KIEŁBASA BIAŁA SMAŻONA Białej kiełbasy w dzieciństwie nie lubiłam. Była zawsze na Wielkanoc, ugotowana w osolonej wodzie, podawana z musztardą na wielkanocne śniadanie, keczupu wtedy nie było;))). Jeśli tylko udawało mi się wymigać od niej to nie jadłam. W moim dorosłym życiu, znalazła ona jednak swoje ważne miejsce w naszym rodzinnym menu. Robiliśmy ją pieczoną i w takiej wersji uwielbiamy. SKŁADNIKI : Biała kiełbasa, woda, 1 łyżeczkę oliwy. n/z kiełbasa usmażona i zrumieniona z jednej strony, woda wysmażył... czytaj dalej...
Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.