Śledzie po japońsku z jajkiem i zielonym groszkiem zawsze kojarzą mi się z przekąską do wódki w restauracjach z czasów PRL-u, chociaż nigdy ich nie jadłam, tym bardziej wódki z nimi nie piłam. Nie wiem też dlaczego nazywają się po japońsku . Miałam śledzie w lodówce, a że Wielkanoc to czas jajek, więc postanowiłam odtworzyć, a raczej stworzyć od nowa tę przekąskę. Okazało się, że jajko, śledź i sałatka cebulowo-jabłkowo-groszkowa z&nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...