Chciałabym się dzisiaj podzielić z wami bardzo prostym i bardzo szybkim przepisem na śledzika :) Przygotowanie go zajmie max 10 minut! Składniki: 8 matjasów 1 czerwona cebula 100 g żurawiny olej ziele angielskie pieprz ziarnisty pieprz mielony liście laurowe Przygotowanie: Matjasy moczymy w wodzie. Długość moczenia zależy od tego, jak bardzo śledź jest słony. Warto po godzinie ukroić kawałek i sprawdzić jego słoność i w razie potrzeby wymienić wodę i pozostawić go na dłużej. Przygotowujemy litrowy słoik. Na jego dn... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...