Przepis na : kolacja
Śledź po kaszubsku z chili Dlaczego po KASZUBSKU??? Nie wiemy… poszukiwania w sieci spełzły na niczym. Wszyscy wiedzą, co to jest “śledź po kaszubsku”, ale jak pytamy o przepis, to każdy ma inny zestaw dodatków do naszego bohatera ŚLEDZIA KASZUBSKIEGO I to jest fajne, że znowu, ile przepisów tyle tajemnic smaku Składniki 500g solonych płatów śledziowych 500g cebuli 60ml oleju 2 łyżki cukru 5 łyżek octu winnego białego + 1 łyżka do moczenia śledzi 200g koncentratu pomidorowego 5 ziaren ziela angielsk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...