Grecka chałka z czekoladą, migdałami i skórką z pomarańczy

Grecka chałka z czekoladą, migdałami i skórką z pomarańczy

Przepis na : śniadanie

Tsureki – grecka chałka na paschę. Drożdżowa chałka z czekoladą, migdałami, kardamonem i skórką z pomarańczy Tsureki to jeden z tradycyjnych wypieków w Grecji przygotowywanych na Paschę. Ciasto jednak jest tak lubiane, że w greckich piekarniach w różnych wersjach można je spotkać przez cały rok. Przepis na tradycyjne greckie tsureki pochodzi z książki Sabiny Francuz Siga, siga Smak Grecji na twoim talerzu. SKŁADNIKI 100 – 150 ml mleka 10 g świeżych drożdży 40 g cukru 30 g masła 300 g mąki pszen...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.