Przepis na : śniadanie
Tsureki – grecka chałka na paschę. Drożdżowa chałka z czekoladą, migdałami, kardamonem i skórką z pomarańczy Tsureki to jeden z tradycyjnych wypieków w Grecji przygotowywanych na Paschę. Ciasto jednak jest tak lubiane, że w greckich piekarniach w różnych wersjach można je spotkać przez cały rok. Przepis na tradycyjne greckie tsureki pochodzi z książki Sabiny Francuz Siga, siga Smak Grecji na twoim talerzu. SKŁADNIKI 100 – 150 ml mleka 10 g świeżych drożdży 40 g cukru 30 g masła 300 g mąki pszen...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...