Chermoula – tradycyjny marokański sos do ryb, mięs i warzyw. Orientalna marynata z kolendrą, pietruszką, oliwą, czosnkiem i przyprawami Co to jest chermoula i do czego jej się używa? Chermoula to wyjątkowy sos o korzeniach marokańskich, który łączy w sobie aromaty świeżych ziół, przypraw i oliwy. Tradycyjnie używana jako marynata do ryb i owoców morza, doskonale komponuje się także z mięsem, warzywami czy kuskusem. Dzięki połączeniu kolendry, pietruszki, cytryny i przypraw, nadaje daniom głęboki orientalny...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...