Chermoula – aromatyczna marokańska marynata do ryb, mięs i warzyw

Chermoula – aromatyczna marokańska marynata do ryb, mięs i warzyw

Chermoula – tradycyjny marokański sos do ryb, mięs i warzyw. Orientalna marynata z kolendrą, pietruszką, oliwą, czosnkiem i przyprawami Co to jest chermoula i do czego jej się używa? Chermoula to wyjątkowy sos o korzeniach marokańskich, który łączy w sobie aromaty świeżych ziół, przypraw i oliwy. Tradycyjnie używana jako marynata do ryb i owoców morza, doskonale komponuje się także z mięsem, warzywami czy kuskusem. Dzięki połączeniu kolendry, pietruszki, cytryny i przypraw, nadaje daniom głęboki orientalny...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.