Szczupła grochówka z korzennymi warzywami i kurczakiem

Szczupła grochówka z korzennymi warzywami i kurczakiem

Szczupła grochówka z korzennymi warzywami i kurczakiem

SKŁADNIKI na 4 porcje: 1 litr gotowego bulionu drobiowego odtłuszczonego lub 2 udka z kurczaka + 1/2 l wody 250 g suszonego zielonego groszku (spliterwten) 150 g obranego selera pokrojonego w kostkę 200 g pasternaka lub korzenia pietruszki pokrojonego w kostkę 150 g pora pokrojonego w pół-krążki 3-4 łodygi selera naciowego pokrojonego w kawałki 1 łyżeczka bulionu drobiowego w proszku w kostce 2 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanej) 200 g wędzonej piersi kurczaka lub mięso z udek jeśli sami robil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.