Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym z cydrem Somersby

Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym z cydrem Somersby

Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym z cydrem Somersby

Jest to prosta wersja zapiekanych ostryg nie wymagająca wyszukanych dodatków czy wielu przygotowań. Często do zapiekanych ostryg stosuje się zredukowany sos na bazie szampana. Ja tym razem zamiast szampana dodałam Somersby- musujący cydr o smaku limonki i kwiatu dzikiego białego bzu. To ostatni najnowszy smak tej marki i muszę powiedzieć.., zaskakująco pyszny. SKŁADNIKI na 4-6 przystawek: 12 ostryg woda z wnętrza ostryg 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany lub creme fraiche 100 ml cydru Somersby o smaku limonki i b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.