Gorąca zupa - Bloody Mary - z masłem pietruszkowym

Gorąca zupa - Bloody Mary - z masłem pietruszkowym

Gorąca zupa - Bloody Mary - z masłem pietruszkowym

SKŁADNIKI: 1 litr bulionu drobiowego (lub rybnego) 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 cebula (pokrojona w pół plasterki) 70 g (puszeczka) koncentratu pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów konserwowych (całych lub w kostce) 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki lub nieco więcej suszonej chili w patkach 4 łyżki oleju lub oliwy 100 ml wódki 50 g miękkiego masła garstka siekanej natki pietruszki garść mrożonych lub świeżych warzyw pokrojonych w drobną kostkę (marchewka, groszek, papryka, małe różyczki kalafio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, seler naciowy, seler, kurczak, zupa, mięso, drobiowe, kalafiorem, kalafior, papryka, marchewka, sos do kurczaka, kurczak z warzywami, kurczak z papryką , suszone pomidory, kurczak z czosnkiem, zupa rybna, sos pomidorowy, zupa z selera, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, zupa pomidorowa, mięso duszone

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.