Jajka faszerowane serem

Jajka faszerowane serem

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane serem bardzo szybko znikają ze stołu:).  6 jajek 100g tartego parmezanu lun grana padano 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół.  2. Z jajek wyjmujemy żółtka, rozgniatamy je, mieszamy z serem, natką, majonezem, solą i pieprzem. Tak powstałą masą faszerujemy białka.  przekąski, śniadania, jajka faszerowane, imprezowa przekąska, przekąska na imprezę, przystawka, jajka, jajko, boczek, bekon&nbs...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.