Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane serem bardzo szybko znikają ze stołu:). 6 jajek 100g tartego parmezanu lun grana padano 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół. 2. Z jajek wyjmujemy żółtka, rozgniatamy je, mieszamy z serem, natką, majonezem, solą i pieprzem. Tak powstałą masą faszerujemy białka. przekąski, śniadania, jajka faszerowane, imprezowa przekąska, przekąska na imprezę, przystawka, jajka, jajko, boczek, bekon&nbs...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.