Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym z pieczarkami i kukurydzą

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym z pieczarkami i kukurydzą

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym z pieczarkami i kukurydzą

Przepis na : obiad

Wołowina to bardzo trudne mięso, które już nie raz zepsułam.Jednak po raz kolejny pieczeń wyszła wyśmienita.Miękka, krucha i to bez dodatku wina, które zastąpiłam mleczkiem kokosowym oraz dodatkiem warzyw. Powstały sos zagęściłam żółtkami i mąką , podałam z pieczenią. Składniki: 1 kg karkówki wołowej 4 łyżki oleju rzepakowego z płatkami chili 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki marynaty staropolskiej 2 łyżki przyprawy do wołowiny olej rzepakowy do smażenia 0,5 kg pieczarek 10 mini kolb kukurydzy ( około 125g.)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.